Zwemles vanaf
3 jaar en 9 maanden

 

Hoe eerder hoe beter!

Vanaf wanneer zwemles? Bij Zwemschool Kikkersprong mogen kinderen starten met zwemles vanaf 3 jaar en 9 maanden. Dit vinden wij niet te jong, maar juist belangrijk in dit waterrijke land!

Wij geven al ruim 21 jaar zwemles vanaf jonge leeftijden, omdat wij de zelfredzaamheid van kinderen erg belangrijk vinden! Tevens zijn wij van mening dat kinderen zeker op jonge leeftijd de zwemles aan kunnen. Mits uw kind op deze leeftijd fysiek en cognitief vaardig genoeg is.

De zwemslagen bij de beginfase liggen bij ons het dichtbij de ‘natuurlijke’ slagen, waardoor een kind de slagen snel herkent. Ook leren kinderen in deze fase de eerste beginselen van het zwemsurvival, wat erg belangrijk is om zelfredzaamheid te zijn in het water!

Wachtlijsten voor de zwemles?

Het is mogelijk om bij Zwemschool Kikkersprong direct te starten zonder wachtlijst! Afhankelijk van de gewenste locatie, dag en tijd. Heeft u een bepaalde locatie, dag en tijd in gedachten en wilt u weten of hier direct gestart kan worden. Neem dan contact met ons op via 010 – 82 08 535
0181 – 32 62 44 of via info@kikkersprong.nl 

De verschillende
zwemdiploma
A, B of C 

Het nationaal erkende Zwem-ABC

Zwemschool Kikkersprong verzorgt zwemlessen voor het Zwem-ABC van het ENVOZ, voor meer informatie https://www.envoz.nl/ Het belangrijkste zwemdiploma is het Zwem-ABC. Dit diploma is opgedeeld in drie delen, het A, B en C diploma.

 • A zwemdiploma (Aanleren)
  Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Zwemsurvival zwemdiploma A is de opstap naar Zwemsurvival Zwemdiploma B en het complete Zwemsurvival Zwem-ABC.
 • B zwemdiploma (verBeteren)
  Staat voor het verbeteren van de basisvaardigheden en wordt de conditie in de langen afstanden verbeterd. Het Zwemsurvival Zwemdiploma C staat voor Compleet, de kinderen kunnen dan goed zwemmen.
 • C zwemdiploma (Compleet)
  Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee/rivieren).

Na het behalen van het complete Zwem-ABC diploma is uw kind zelfredzaam in normaal water. Van het gehele Zwem-ABC traject neemt het A diploma de meeste tijd in beslag, uw kind leert in dat stadium alles aan. Bij het B diploma worden de slagen technisch naar een hoger niveau getild en komen er ook nieuwe onderdelen bij. Voor het C diploma worden nogmaals alle slagen naar een hoger niveau getild, moeten ze langere afstanden beheersen en komen er meer survival onderdelen aan bod.

Voor het A-diploma staat landelijk gemiddeld 18 maanden netto, voor het B diploma staat 3 tot 6 maanden netto en voor het C diploma gemiddeld 6 maanden netto. In deze netto maanden worden enkel de daadwerkelijk gevolgde zwemlessen gerekend, dus vakantieperiodes, feestdagen en absentie worden hierin niet meegerekend. Uiteraard hangt de totale duur van het traject sterk af van de persoonlijkheid van uw kind, zijn/haar leeftijd en de ontwikkelingen die zij maken tijdens de zwemlessen.

Het ene kind is het andere niet, zoals dit er op school ook aan toegaat: bijv. de één is goed in lezen waar de ander juist weer sterker kan zijn in rekenen. Wij raden u als ouder dan ook altijd aan om rekening te houden met uw eigen kind en niet te vergelijken met andere kinderen en/of broertjes en zusjes.

Inschrijven zwemles

Voor een compleet zwemdiploma ABC

Inschrijven voor de zwemlessen gaat uitsluitend via het leden dashboard op onze website. Onze locaties zijn:

 • Zwembad IJsselmonde te Rotterdam
 • Zwembad Overschie te Rotterdam
 • Zwembad Albrandswaard te Poortugaal
 • Zwembad De Lockhorst te Sliedrecht
 • Zwembad De Hofstee te Bergambacht
 • Zwembad Het Groenhovenbad te Gouda

Wanneer u zich inschrijft voor het Zwem-ABC dan schrijft u zich in voor het complete Zwem-ABC. Tussentijds opzeggen is natuurlijk altijd mogelijk, u dient in dit geval wel rekening te houden met één kalendermaand opzegtermijn.