Zwemschool Kikkersprong

Sinds 2003 een begrip in het Zwem-ABC!

Voor informatie en een kennismaking:
Bekijk de introductievideo

Zwemschool Kikkersprong is een erkend Zwem-ABC opleidingsinstituut dat onder toezicht staat van https://www.envoz.nl/. De zwemschool is geen groot bedrijf, maar nog steeds een familie bedrijf dat al bestaat sinds 2003. De zwemschool heeft hier ook zijn normen en waarden aan te danken. Bij Zwemschool Kikkersprong zorgen wij voor een veilig en vertrouwd gevoel het gaat immers over uw kind(eren)! 

Tijdens de zwemles lopen lesstof en spel naadloos in elkaar over. Verder wordt er gewerkt met een vast team. Zo zijn er zwemleraren al jaren actief bij ons en hebben wij al vele kinderen geholpen aan een veilig en goed zwemdiploma A,B of C. U bent dus bij ons geen ‘nummertje’, maar echt een lid bij onze Kikkersprong familie!

De Kikkersprong lesmethode

Al ruim 21 jaar gegarandeerd succes!

De ene zwemles is de andere niet. Wij als Zwemschool Kikkersprong weten dit als geen ander en zodoende hebben wij ruim 20 jaar geleden een geheel eigen lesmethode ontwikkeld gebaseerd op de basisprincipes van het  “zwem-ABC”. Wij vergelijken ons hierdoor niet met een ander, maar zorgen ervoor dat onze lessen de beste zijn!

Kenmerkend voor deze lesmethode is dat de kinderen vanuit het water begeleid worden. Ook hebben wij bewust gekozen voor het zwem-ABC van https://www.envoz.nl/over-envoz.html , omdat wij het zwemsurvival voor kinderen extra belangrijk vinden in dit waterrijke land!

Het lessysteem van Zwemschool Kikkersprong biedt nog een belangrijk voordeel ten opzichte van het ouderwetse ‘badjes’ systeem. Doordat de kinderen afzonderlijk beoordeeld worden kan er ook individueel doorgestroomd worden, leerlingen worden op deze manier niet onnodig opgehouden.

Zwemles Zwemschool Kikkersprong

Het Kikkersprong LVS

Volg uw kind tijdens het zwemtraject!

Leerling Volg Systeem

Zwemschool Kikkersprong werkt met een eigen leerlingvolgsysteem (LVS). Dit systeem sluit naadloos aan bij de Kikkersprong lesmethode en draagt bij aan een nauwkeurige beoordeling.

Doordat het systeem heel uitgebreid is kunnen wij u ook gedetailleerde informatie over de vorderingen geven. Als er een zwemvordering wordt bijgewerkt, ontvangt u hier automatisch een mail over. Wanneer u vragen heeft omtrent de vorderingen, kunt u ons een mail sturen waarna de locatie begeleider persoonlijk contact met u opneemt. Hoort u niets vanuit ons, dan verloopt het traject volgens richtlijnen.

Al uw kinderen in de zelfde lestijd

In hetzelfde lesuur, ook bij niveau verschil! 

In één lesuur hebben wij verschillende groepen. Elke lesgroep heeft zijn eigen niveau; van beginners tot B of C groepen. Hierdoor is het op elk lesuur mogelijk om in elk niveau van het Zwem-ABC in te stromen. Ook is het daarom mogelijk dat broertjes en zusjes (en vriendjes en vriendinnetjes) op hun eigen niveau les krijgen in het zelfde lesuur. Dat is wel zo makkelijk voor u!

Team Zwemschool Kikkersprong!

Veiligheid, progressie en plezier!

Zwemschool Kikkersprong bestaat nog steeds uit een grote hechte familie en dit ziet u terug in het team. Het team bestaat uit locatiebegeleiders tot aan assistentes.

Iedere locatie heeft een vaste locatiebegeleider. Dit is voor u het aanspreekpunt en tevens de eindverantwoordelijke op de locatie. De lessen worden onder leiding van de locatiebegeleider verzorgd door gediplomeerde lesgevers. De locatiebegeleider en lesgevers worden ondersteund door assistentes van verschillende niveaus.

Locatiebegeleiders en lesgevers zijn altijd voldoende gediplomeerd en worden jaarlijks getraind en gecertificeerd via interne en externe opleidingen. Verder beschikken medewerkers van Zwemschool Kikkersprong over EHBO en BHV certificering en dienen daarnaast alle medewerkers te beschikken over een positieve Verklaring Omtrent Gedrag

Ons Kikkersprong boekje

Altijd pret met de kikker familie!

Kikker Fred is sinds dag één de mascotte van Zwemschool Kikkersprong.
Fred heeft ondertussen een heel gezin samen met Kikker Fay en hun kinderen Finn & Fleur!

Bij de eerste zwemles krijgen kinderen ook het Kikkersprong boekje waar in verhaalvorm met de kikkerfamilie stapsgewijs oefeningen over het Zwem-ABC traject worden uitgelegd. Ook is er een mogelijkheid in het boekje voor het plakken van een foto na het behalen van het A, B en C zwemdiploma, zodat het boekje ook een mooi aandenken is voor uw kind voor later.