Uw kind veilig op weg

Naar het internationaal erkende Zwem-ABC!

Voor informatie en een kennismaking,
Bekijk de introductievideo

Zwemschool Kikkersprong is een erkend opleidingsinstituut dat opgericht is in 2003. De zwemschool heeft veiligheid, kwaliteit en ‘progressie met plezier’ als belangrijkste pijlers.

Natuurlijk wordt er ook veel waarde gehecht aan een rustige en stabiele leeromgeving. Tijdens de zwemles lopen lesstof en spel naadloos in elkaar over. Verder wordt er gewerkt met een vast team. Uw kind ziet iedere week dezelfde gezichten!

Snorkel-, en zwemvaardigheidslessen

Op de locaties Albrandswaard (woensdag 15.15 uur) en Rotterdam IJsselmonde (zaterdag 16.30 uur) geven wij ook snorkel-, en zwemvaardigheidslessen, kinderen die het zwem-ABC (regio Rotterdam) hebben behaald krijgen een uitnodiging voor twee gratis proeflessen.

De Kikkersprong lesmethode

Al 18 jaar gegarandeerd succes!

De ene zwemles is de andere niet. Bij Zwemschool Kikkersprong hebben wij een geheel eigen lesmethode ontwikkeld gebaseerd op de basisprincipes van het  “zwem-ABC”.

Kenmerkend voor deze lesmethode is dat de kinderen één op één vanuit het water begeleid worden. Alle kinderen worden individueel beoordeeld zodat er ook afzonderlijk extra aandacht gegeven kan worden aan verbeterpunten.

Zwemles Zwemschool Kikkersprong

Het Kikkersprong

Leerlingvolgsysteem

Zwemschool Kikkersprong werkt met een eigen leerlingvolgsysteem. Dit systeem sluit naadloos aan bij de Kikkersprong lesmethode en draagt bij aan een nauwkeurige beoordeling.

Doordat het systeem heel uitgebreid is kunnen wij u ook gedetailleerde informatie over de vorderingen geven. Wanneer u vragen heeft omtrent de vorderingen, kunt u ons een mail sturen waarna de locatiebegeleider persoonlijk contact met u opneemt. Hoort u niet vanuit ons, dan verloopt het traject volgen richtlijnen.

Altijd pret

Met Fred & Faytje

Kikker Fred is sinds dag één de mascotte van Zwemschool Kikkersprong.
Fred heeft ondertussen een heel gezin samen met Kikker Faytje en hun kinderen Finn & Fleur!

Bij de 1e zwemles krijgen kinderen ook het “Kikkersprong boekje” waar in verhaalvorm met de kikker familie stapsgewijs oefeningen over het ABC traject worden uitgelegd en er is ook een mogelijkheid in het boekje voor het plakken van een foto na het behalen van het A, B en C diploma, zodat het boekje ook een mooi aandenken is voor uw kind voor later.

Soms komen Fred of Faytje als verrassing ineens langs tijdens het diploma zwemmen.
Diploma zwemmen voor het ABC is 7 keer per jaar m.u.v. schoolvakanties en feestdagen.
Voor de snorkel, zwemvaardigheidsgroepen is het afzwemmen 3 keer per jaar.

Géén franchise concept

Constante kwaliteit en veiligheid!

Kikkersprong zwemlocaties

Zwemschool Kikkersprong is géén franchise concept. In alle lessen en op alle leslocaties is ons Kikkersprong team actief. Met locatie-managers zorgen wij dat alles hetzelfde verloopt zoals bij elke andere leslocatie van ons. Op deze manier kunnen wij een constante kwaliteit leveren en de veiligheid van uw kind voor 100% garanderen.

Broertjes en zusjes

In hetzelfde lesuur, ook bij niveau verschil!

In één lesuur hebben wij verschillende groepen. Elke lesgroep heeft zijn eigen niveau; van beginners tot B of C groepen. Hierdoor is het op elk lesuur mogelijk om in elk niveau van het Zwem ABC in te stromen. Daarnaast is het daarom ook mogelijk dat broertjes en zusjes (vriendjes en vriendinnetjes) op hun eigen niveau les krijgen in het zelfde lesuur. Dat is wel zo makkelijk voor u!

Het les systeem van Zwemschool Kikkersprong biedt nog een belangrijk voordeel ten opzichte van het ouderwetse ‘badjes’ systeem. Doordat de kinderen afzonderlijk beoordeeld worden kan er ook individueel doorgestroomd worden. Snelle leerlingen worden op deze manier niet opgehouden en tragere leerlingen komen niet onnodig onder druk te staan.

Team Zwemschool Kikkersprong

Veiligheid, progressie en plezier!

Het team van Zwemschool Kikkersprong bestaat uit verschillende niveaus. Van locatiebegeleiders tot aan assistentes.

Iedere locatie heeft een vaste locatiebegeleider. Dit is voor u het aanspreekpunt en tevens de eindverantwoordelijke. De lessen worden onder leiding van de locatiebegeleider verzorgd door gediplomeerde lesgevers. De manager en lesgevers worden ondersteund door assistentes van verschillende niveaus. 

Locatiebegeleiders en lesgevers zijn altijd voldoende gediplomeerd en worden jaarlijks getraind en gecertificeerd via interne en externe opleidingen. Verder beschikken medewerkers van Zwemschool Kikkersprong over EHBO en BHV certificering en dienen daarnaast alle medewerkers te beschikken over een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) afgegeven door het Ministerie van Justitie.