Breadcrumbs

Zwemles is leuk!

Beginnen met zwemles

Hoe eerder uw kind kan zwemmen hoe beter, dat mag duidelijk zijn. De meeste kinderen die verdrinken zijn immers tussen de nul en vier jaar oud. De ideale leeftijd om te starten met zwemles voor het Zwem-ABC is 4 jaar. Uw kind is op deze leeftijd fysiek sterk genoeg en in staat om de lesstof te begrijpen en op te nemen.

Schoolzwemmen of zelf op zwemles?
In ruim de helft van de Nederlandse gemeenten volgen kinderen zwemles via de basisschool. Dit is natuurlijk een schitterende voorziening. Echter start het schoolzwemmen in de meeste gevallen pas als de kinderen zeven jaar oud zijn! Wanneer u wacht met zwemles op het schoolzwemmen is uw kind dus zeven jaar lang niet zelfredzaam in het water. Dat is natuurlijk ondenkbaar in ons waterrijke land!


De verschillende zwemlessen

Zwemschool Kikkersprong verzorgt zwemlessen voor het Zwem-ABC en Zwemvaardigheid diploma's. Het belangrijkste zwemdiploma is het Zwem-ABC. Dit diploma is opgedeeld in drie delen, het A, B en C diploma.

  •  A diploma (Aanleren)
  • B diploma (verBeteren)
  • C diploma (Compleet)

Na het behalen van het complete Zwem-ABC diploma is uw kind zelfredzaam in normaal water. Van het gehele Zwem-ABC traject neemt het A-diploma de meeste tijd in beslag, uw kind leert in dat stadium alles aan. Gemiddeld genomen kan een kind het gehele zwemABC in 2 tot 2,5 jaar behalen (vakantieperiodes, feestdagen en absentie niet meegerekend). Uiteraard hangt de totale duur van het traject sterk af van de persoonlijkheid van uw kind, zijn/haar leeftijd en de ontwikkelingen.

 

 

Zwemvaardigheid diploma's
Na het behalen van het Zwem-ABC is het belangrijk om regelmatig te blijven zwemmen. De vaardigheden die uw kind heeft aangeleerd kunnen zo op peil gehouden worden en zullen vanzelf verder ontwikkelen. Wie wil blijven zwemmen kan kiezen om door te gaan voor een van de zwemvaardigheidsdiploma’s.

Met de zwemvaardigheid diploma's maakt uw kind op een leuke manier kennis met andere vormen van zwemmen. Wat met deze lessen vooral belangrijk is, is de zelfredzaamheid die zij leren in de survival- en vaardigheidslessen. Zo leren zij zichzelf en andere redden in verschillende situaties in het water. De snorkellessen zijn vooral heel leuk toe te passen als u op vakantie bent. U zult er versteld van staan wat uw kind allemaal kent na deze lessen met een snorkel en duikbril. Naast het verder verbeteren van de zwemvaardigheden is zwemmen en actief bezig zijn in het water ook lichamelijk gezien heel positief. Zwemschool Kikkersprong verzorgt momenteel alleen in de regio Rotterdam deze vervolglessen na het behalen van het zwem ABC.

  • Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
  • Snorkelen 1, 2 en 3


Tarieven en betaling

Bij Zwemschool Kikkersprong kiest u zelf uw tarief. Regulier en kids+ met maandelijkse betaling of een pakket met standaard tarief. Vanzelfsprekend is er bij het bepalen van de tarieven rekening gehouden met vakanties en feestdagen.

Tarieven 2019
Inschrijfgeld : €30,- éénmalig

Reguliere les via automatische incasso:
45 minuten lessen: €55,55 per maand

Kiest u voor zelf overboeking, dient u bij elke overboeking € 3,- extra aan administratiekosten bij te rekenen

***

Voor kids+ lessen betaalt u 2 maal het maandtarief zoals hierboven vermeld onder dezelfde condities.

***

ABC pakket met diplomagarantie € 1064,25 (inclusief inschrijfgeld en administratiekosten)

- Betaling in 1 keer = 5% korting (€ 1011,04)
- Betaling van het pakket mag ook in 2 of 3 termijnen, 1e termijn bij aanvang

***

BC pakket met diplomagarantie € 425,05

- Betaling in 1 keer = 3% korting (€ 412,30)
- Betaling van het pakket mag ook in 2 termijnen, 1e termijn bij aanvang

 
 
 
Betaling
Reguliere lessen en kids+ worden per maand geïncasseerd van uw rekening rond de 25e van de maand. Wij incasseren voorafgaand van de maand de contributie. Wilt u de contributie toch liever zelf overmaken? Dan betaalt u per overboeking €3 extra voor de verwerking van uw betaling. Indien u zelf overboekt ontvangen wij graag uw betaling voor de 1e van de maand. Contributie voor onze pakketten dient u zelf over te maken (zonder extra verwerkingskosten).

 


Inschrijven

Inschrijven voor de zwemlessen gaat het snelst via het online inschrijfformulier op onze website. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit telefonisch of per e-mail te doen.

Wanneer u zich inschrijft voor het Zwem-ABC dan schrijft u zich in voor het complete diploma. Tussentijds opzeggen is natuurlijk altijd mogelijk, u dient in dit geval wel rekening te houden met één kalendermaand opzegtermijn.


"Wilt u direct online inschrijven? Dat kan via onze website!"


Recensies

Wat vinden anderen..

Lees op onze facebook pagina vele recensies van onze (oud)leden.
Heeft u ons al geliked? Door ons te liken blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en kunt u meedoen aan leuke win-acties!

Lees de recensies!

Website door Reclamebureau DKTD Reclame

Copyright Zwemschool Kikkersprong

Back to top