Administratief

kikkersprong administratie

Administratief

Kijk hier voor een antwoord op administratieve vragen.

Algemeen

zwemles vragen

Algemeen

Bekijk hier de antwoorden op algemene vragen.

Veiligheid

zwemles veiligheid

Veiligheid

Bekijk hier antwoorden op vragen over veiligheid.

Zwemmen

zwemles vragen kikkersprong

Zwemles

Bekijk hier antwoorden op vragen over zwemles.

Breadcrumbs

Algemene vragen

Wilt u direct antwoord op uw algemene vragen?

Op deze pagina kan u antwoorden vinden op veelvoorkomende algemene vragen. Staat uw vraag er niet tussen of stelt u uw vraag liever aan één van onze medewerkers? Dan kunt u uiteraard telefonisch contact met ons opnemen.

 

Zwemschool Kikkersprong werkt met de internationaal erkende diploma’s van stichting ENVOZ (www.envoz.nl). Wanneer uw kind het zwem ABC heeft behaald kan hij/zij deelnemen aan de snorkel- en zwemvaardigheidslessen. Zwemmen wordt nu een sport in plaats van alleen maar lessen om te leren zwemmen. Voor deze lessen zijn ook per onderdeel 3 erkende diploma’s te behalen, eveneens van de ENVOZ.

Waarom geef ik mijn kind op voor het complete Zwem-ABC?

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma's A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden. Een kind met het Zwem-ABC op zak doet met veel plezier mee aan alle mogelijke activiteiten in en om het water. Zwemschool Kikkersprong staat hier natuurlijk helemaal achter en stimuleren dit doordat al onze leden standaard voor het Zwem-ABC gaan. Besluit u toch eerder te stoppen? Dan hopen wij dat uw kind waar dan ook het Zwem-ABC waar dan ook alsnog compleet maakt voor de veiligheid van uw kind.

Voor het Zwem-ABC staat gemiddeld 2,5 jaar waarvan het A diploma de meeste tijd in beslag neemt. Het A diploma staat dan ook voor Aanleren van alle zwemtechnieken. Hiervoor staat gemiddeld 1,5 jaar. Het B (verBeter diploma) en het C (Compleet diploma) worden ongeveer in 3 tot 6 maanden per diploma behaald. Wij willen wel benadrukken dat het voornamelijk ligt aan de continuïteit van de lessen én aan uw kind. Het is belangrijk om elke week naar de lessen te komen zodat het leertraject elke week wordt herhaald. Wanneer uw kind vaak afwezig is kan het leertraject veel langer duren. Daarnaast is elk kind anders; leert uw kind snel, is hij/zij al watervrij, hoe staat het me de kracht/conditie van uw kind en ga zo maar door. Het kan daarom ook zo zijn dat uw kind juist veel sneller of juist langer doet over het behalen van de diploma’s. Dit is vooraf nooit vast te leggen. Voldoet uw kind aan alle eisen; dan mag hij/zij uiteraard afzwemmen!

Nee, wij zwemmen niet op niveau van badjes. Wij bekijken en beoordelen elk kind individueel. Het kan zijn dat in een groepje uw kind de borstcrawl al goed beheerst maar een ander kindje daar moeite mee heeft. Toch zitten zij in het zelfde groepje omdat ze het zelfde moeten leren. Wel heeft elk groepje zijn eigen niveau, hierin leren we een aantal eisen van het zwemdiploma. Beheerst uw kind de eisen dan schuift het een groepje op. Dus niet als alle kinderen aan alle eisen voldoen. Het aantal zwembandjes of de diepte van het water zegt dus niets over het niveau van uw kind.

Uw kind mag pas met kleding zwemmen wanneer hij/zij een kledingbriefje ontvangt. Stuurt u alstublieft nooit uw kind zomaar het zwembad in met kleding aan want dit is hartstikke gevaarlijk! Zwemmen met kleding is namelijk hartstikke zwaar en als uw kind nog niet over de juiste techniek beheerst kan dit enorm gevaarlijk zijn. Wanneer uw kind een kleding briefje krijgt zit het diploma zwemmen eraan te komen.

Uw kind mag deelnemen aan het diploma zwemmen als hij/zij voldoet aan alle eisen van het betreffende diploma. Dit wordt beoordeeld tijdens het proefzwemmen. Uw kind mag proefzwemmen als wij denken dat hij/zij er klaar voor is. Tijdens deze toetsing kijken we natuurlijk verder dat dat ene moment. Het kan zijn dat hij/zij wat gespannen is en daarom de oefening niet lukt. We nemen het kind in dat geval apart en proberen het nog eens. Wij zullen nooit druk leggen bij uw kind en vragen u dit ook niet te doen. Dit kan juist averechts werken. Voldoet uw kind aan alle eisen; dan krijgt hij/zij een persoonlijke uitnodiging voor het afzwemfeest!

 

Er kan per kwartaal 1 gemiste les worden ingehaald. U dient dan binnen 5 dagen na het missen van de les per mail een aanvraag in te dienen hiervoor, waarbij de gemiste les binnen hetzelfde kwartaal ingepland wordt door ons in samenspraak met u. Voor het A-traject is er een maximum van 6 inhaallessen, voor het B-traject maximaal 2 inhaallessen en voor het C-traject maximaal 3 inhaallessen.

Wanneer uw kind niet kan komen zal dit opgemerkt worden bij onze instructeurs. Elke week houden wij presentielijsten bij waarop dan zal worden aangegeven dat uw kind er niet was. U hoeft dit niet door te geven. Is uw kind meer dan 3 keer afwezig en hebben wij niets van u vernomen, zullen wij contact met u opnemen.

Gefeliciteerd! Het eerste diploma is op zak. De lessen worden nu B lessen (en als uw kind het B diploma heeft behaald, natuurlijk de C lessen). De lestijd, dag en locatie veranderen niet. Tenzij anders aangegeven of door u gewenst. U kunt na het diploma zwemmen de week erop dus gewoon weer naar de lessen komen. Wanneer het C diploma is behaalt stopt het lidmaatschap automatisch. Tenzij u door wilt gaan met de snorkel- of zwemvaardigheidlessen.
 

Recensies

Wat vinden anderen..

Lees op onze facebook pagina vele recensies van onze (oud)leden.
Heeft u ons al geliked? Door ons te liken blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en kunt u meedoen aan leuke win-acties!

Lees de recensies!

Website door Reclamebureau DKTD Reclame

Copyright Zwemschool Kikkersprong

Back to top