Breadcrumbs

Leslocaties

Zwemschool Kikkersprong, altijd een locatie bij u in de buurt!
Kies uw locatie in het linker menu
 


Tips voor het A gat dat 3 meter ver ligt


Kinderen die gaan voor het A diploma hebben vaak angst voor het gat daarom kunt u als vertrouwd persoon uw kind die angst wellicht weg nemen. Als u het gat leuk benaderd wordt het voor uw kind ook automatisch leuker dus probeer er zo veel mogelijk een spelletje van te maken.

Zie hier de tips voor het A diploma die het gat makkelijker maken;
Laat speel voorwerpen op de bodem van het zwembad/bad zakken en laat uw kind deze opduiken of pakken. Zorg met deze opdracht als einddoel er voor dat uw kind zijn/haar ogen open doet en de voorwerpen dus echt onderwater zoekt.
Vergeet het gat en zoek een makkelijke en leukere oplossing om onderdoor te duiken, bijvoorbeeld:laat uw kind door een hoepel duiken die bij het begin nog niet al te ver in het water ligt, als dit lukt kunt u natuurlijk steeds de hoepel verder in het water leggen.
Zonder materiaal: indien u geen hoepel bij de hand hebt kunt u oefenen in het ondiepe bad door uw kind onder uw benen door te laten zwemmen en vervolgens steeds een stukje verder.
Indien uw kind kan duiken kunt u met uw kind 'het afzetten van de kant' oefenen door uw kind vanaf een lage kant door een hoepel laten duiken
Voor duiken: let op de waterdiepte… alléén duiken waar het is toegestaan en blijf bij uw kind!
 
 


Tips voor het B gat dat 6 meter ver ligt


Bij kinderen die gaan voor zwemdiploma B is de angst vaak niet het probleem. Maar het kan natuurlijk wel voorkomen dat het wel spannender/enger is door de verdere afstand. Namelijk van 3 naar 6 meter, dit is voor kinderen een hele afstand.
Wij hebben voor dit probleem een paar tips die kunnen helpen om de angst weg te nemen:
Haal de druk van uw kind af, met betrekking tot het gat. Oefening baart kunst en het komt vanzelf wel.
Ga met uw kind weer even terug naar het A gat (3m) voor zelfvertrouwen en bouw het zo steeds rustiger op naar het B gat (6m).

Als uw kind niet bang voor het B gat is, maar het simpelweg nog niet haalt door de afstand hebben wij de volgende tips:
Begin als eerste met uw kind de afstand te zwemmen voor de kracht er naar toe; grote schoolslagen maken met de benen en armen.
Zorg dat uw kind zijn/haar benen strekt bij de duik, bij het afzetten/springen komen ze verder van de kant af.
Laat uw kind tellen tot het gat, zodat het kind weet wanneer hij/zij er is.
Als uw kind bang is dat hij/zij te weinig lucht heeft, laat hem/haar dan belletjes blazen door langzaam lucht uit te blazen.
Voor duiken let op de waterdiepte …. alleen duiken waar het is toegestaan en blijf bij uw kind!

 
 
Tips voor het C gat dat 9 meter ver ligt


Kinderen die voor het C diploma gaan hebben vrijwel geen angst voor het gat, maar blijkt de moeite over het algemeen de afstand van 9 meter te zijn. Nu is de kracht het belangrijkste punt want als de kinderen nu bij C duiken moeten ze zeker nog 6 meter zwemmen en daar komt kracht aan te pas.

Wat kunt u doen om de afstand makkelijker te maken? Hier een paar handige tips:
Als uw kind onderwater trappelt, ga dan met uw kind oefenen om onderwater de schoolslag te zwemmen. Deze slag kost minder inspanning dan trappelen.
Laat uw kind tellen tot het gat, zodat het kind weet wanneer hij/zij er is.
Als uw kind bang is dat hij/zij te weinig lucht heeft, laat hem/haar dan belletjes blazen door langzaam lucht uit te blazen.
Probeer uw kind zo diep en ver mogelijk te laten duiken, zodat hij/zij in de afstand steeds een stukje omhoog kan komen.
 


Voor duiken let op de waterdiepte …. alleen duiken waar het is toegestaan!

Recensies

Wat vinden anderen..

Lees op onze facebook pagina vele recensies van onze (oud)leden.
Heeft u ons al geliked? Door ons te liken blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en kunt u meedoen aan leuke win-acties!

Lees de recensies!

Website door Reclamebureau DKTD Reclame

Copyright Zwemschool Kikkersprong

Back to top