Breadcrumbs

Leslocaties

Zwemschool Kikkersprong, altijd een locatie bij u in de buurt!
Kies uw locatie in het linker menu
 

Stapsgewijs Watervrij Maken (altijd onder begeleiding van ouder/verzorger)Als uw kind watervrij is zal dit veel angst wegnemen en de zwemles alleen maar leuker worden. Ook zal het begin traject een stuk sneller gaan als uw kind watervrij is. Zwemschool Kikkersprong geeft enkele tips en oefeningen om uw kind watervrij te maken:


Stap 1 - Thuis onder de douche
Ervaar de spetters. Laat kinderen onder de straal door lopen met ogen open.
Laat ze vooral plezier er in hebben.


Stap 2 - Eerste oefeningen in het zwembad (ondiepe water)
Laat uw kind door het ondiepe water lopen. Vooruit, achteruit, links- en rechtsaf. Maak het leuk; langzaam lopen, snel rennen...
Leer uw kind zitten en weer opstaan in het ondiepe water. Dit is heel belangrijk! Houd de handen van uw kind vast en begin ondiep zodat het gezicht niet onder water gaat. Als dit goed gaat ga dan wat dieper het water in. Laat uw kind zijn/haar mond sluiten, hij/zij zal zien dat er niets gek gebeurd als u dit rustig aan oefent. Maak het leuk en gebruik bijvoorbeeld het liedje; 'Jan Huigen in de ton..'
Is uw kind echt heel bang en wil hij/zij echt niet met het gezicht onder water begin dan in heel ondiep water. (kikkerbadje of in bad) Ga met uw gezicht heel dicht bij het gezicht van uw kind en ga dan samen eerst met de kin onder water. Als dit goed gaat met de mond (natuurlijk dicht houden) en dan stapsgewijs steeds iets verder. Blijft met uw gezicht dicht bij uw kind (neus-aan-neus) zodat uw kind zich vertrouwt voelt en ziet dat u het ook doet. Als ouder heeft u de begeleide rol en zal uw kind u nadoen, lach en wees positief, ook als uw kind gaat huilen. Dit is helemaal niet erg en laat dat ook weten aan uw kind en vertel hem/haar dat het helemaal niet eng is.
 
Stap 3 - Gevorderde oefeningen in het ondiepe water
Spelen in en met het water is vooral heel leuk! Laat ze dat ervaren in spelvorm;Laat uw kind een dier kiezen en doe het dier na: een dinosaurus doet hele grote stappen, een konijn sprongetjes, een muis hele kleine stappen etc. kinderen zullen hun fantasie laten gaan en vinden het geweldig! Vindt uw kind het nog een beetje spannend? Houd dan zijn/haar hand vast en loop samen door het water. Tips voor bij deze oefening;- Speel een kabouter of juist een reus met grote en kleine stappen- Tik de bodem aan als een dolfijn, blaas onder water lucht uit net zoals een dolfijn- Oefenen vallen en opstaan, op de hurken en weer rechtop springen, groot en klein maken...
Oefen ook met het water in gaan vanaf de kant. Begin zittend en plons zo het water in. Dan staand met een sprongetje.Spring eerst dichtbij en dan wat verder van de kant. Belangrijk; doe alles stapsgewijs en zorg dat het water minimaal 1 meter diep is. Als ouder zijnde blijft u natuurlijk er altijd bij, als uw kind daar niet kan staan, doe dan arm/zwem bandjes om. Vindt uw kind het eng? Laat ze dan in uw armen springen of op een vlot. Uw kind kan ook vanaf een vlot of ander drijfvoorwerp in het water springen, doe in dit geval ook altijd bandjes om.
Uw kind is een dolfijn! Dolfijn houden van water en spetteren en zijn altijd vrolijk en lief. Een vis is natuurlijk ook goed ;-)Laat uw kind als dolfijn onder dingen door zwemmen/lopend, voorwerpen van de bodem pakken en ga zo maar door.


 
Het belangrijkste is dat het kind het leuk vind om samen te oefenen, laat het kind zelf ervaren en blijf er altijd bij!

 

Recensies

Wat vinden anderen..

Lees op onze facebook pagina vele recensies van onze (oud)leden.
Heeft u ons al geliked? Door ons te liken blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en kunt u meedoen aan leuke win-acties!

Lees de recensies!

Website door Reclamebureau DKTD Reclame

Copyright Zwemschool Kikkersprong

Back to top